Sunshine Library

Sunshine Library består af to sites:

For eleverne

For eleverne er Sunshine Library et bibliotek bestående af 410 e-bøger med tilhørende aktiviteter. Der er både fiktive og non-fiktive bøger. Eleverne kan læse, lytte, tale og skrive engelsk med udgangspunkt i bøgerne, som er opdelt efter sværhedsgrad fra level 1-30. Eleverne kan optage og efterfølgende også lytte til deres egen højtlæsning af teksterne. Eleverne kan få adgang til biblioteket via en browser eller via en gratis app, så de kan læse når som helst og hvor som helst, når de først har fået adgang.

For læreren

For læreren er Sunshine Library et supplement til undervisningen i engelsk i 1.-6. klasse. Der er britisk-engelsk voiceover til alle tekster, derfor er Sunshine Library særdeles velegnet til elever i læse- og skrivevanskeligheder.

Sunshine Library giver dig mulighed for at differentiere din undervisning, så eleverne kan læse, lytte, tale og skrive engelsk på det niveau, som passer til den enkelte elev. Monitoreringssystemet giver dig mulighed for at følge den enkelte elevs arbejde, se besvarelser af opgaver, lytte til elevens oplæsning og give skriftlig feedback til den enkelte elev. Via monitoreringssystemet har du også mulighed for at se hvilke bøger, eleverne har læst. Du kan gøre brug af monitoreringssystemet i det omfang, du har tid, mulighed og interesse for det.

Evaluering

Sunshine Library blev afprøvet i foråret 2019 på ni skoler. 16 lærere fra disse skoler har evalueret de to sites: Helt overordnet udtrykkes stor tilfredshed fra både lærere og elever. Det har været motiverende og engagerende for eleverne at kunne læse, lytte, tale og skrive engelsk på det niveau, som passer til den enkelte. Alle tekster kan høres med britisk-engelsk voiceover, eleverne kan optage egen oplæsning af teksterne, og læreren kan via monitoreringssiden lytte til og give feedback til elevernes oplæsning. Såvel de dygtigste, som de svageste elever har i langt de fleste tilfælde fået udbytte af at arbejde med Sunshine Library, dog har nogle af de elever, som i forvejen taler flydende engelsk, hurtigt haft brug for andre materialer.

Evalueringsrapporten kan frit downloades.

Prøv selv Sunshine Library

Prøv selv Sunshine Library med disse prøve-logins:

www.sunshineprimaryclub.com

www.sunshinebookroom.com

  • Login som elev eller forælder:
    Brugernavn. Anton Tester
    Password: student
  • Log ind som lærer:
    Brugernavn: Rita@test.dk
    Password: teacher

Du finder vejledninger til Sunshine Primary Club her

Du finder vejledninger til Sunshine Bookroom her

Videoinstruktioner

Se hvordan du opretter lærere, klasser og elever

Se hvordan sitet fungerer set fra elevens stol

Se hvordan sitet fungerer set fra lærerens stol